Klubovní manévry

Jak už jste si jistě všimli, v klubovně právě probíhá výměna elektroinstalace. Tuto jedinečnou stěhovací akci jsme spojili s celkovou úpravou klubovny a malováním. Zatím je hotova výmalba na záchodě (sněhově bílý Primalex Polar!), v dílně (ještě zářivější Primalex Polar) a v kuchyni (strop s Primalexem Polar a stěny okrově tónovaným Primalexem Plus). Do prací se zapojili i oddíloví veteráni: Milan, Veronika M., Jana S., Tereza H., Michal V. a Ondra M., kterým tímto děkujeme a které tímto vyzýváme k další spolupráci.

V nejbližších dnech předpokládáme následující postup, který se může dynamicky měnit:

pátek 25. dubna od 17:30 hodin

mytí oken, vytírání, mytí nádobí, první stěhování nábytku

sobota 26. dubna dopoledne

umístění nábytku a předmětů ze zadních místností na své místo, vytřídění krámů

sobota 26. dubna po 16. hodině

stěhování nábytku a předmětů patřících do hlavní místnosti (včetně knihovny) do zadních prostor a do domluvené místnosti u skautů, podle času škrábání starých maleb v přední místnosti

neděle 27. dubna po Zlatém listu

případné dokončení přesunů hmot, škrábání maleb, sádrování děr

pondělí 28. dubna od 17:00 hodin

rezerva na škrábání

čtvrtek 1. května od 13:00 hodin

první malování stropu v přední místnosti

pátek 2. května od 17:30 hodin

druhé malování stropu

sobota 3. května od 13:00 hodin

první malování stěn

neděle 4. května od 9:00 hodin

druhé malování stěn

neděle 4. května od 13:00 hodin

hrubý úklid, mytí oken a podlah, příprava na stěhování

pondělí 5. května od 17:30 hodin

stěhování, úklid

úterý 6. května od 17:30 hodin

stěhování, úklid, kolaudace (pouze nealko, prosím!)

Dále ještě máme domluvené položení dlažby na záchodě a spoustu dalších činností.

Uvítáme každou ruku ochotnou pomoci, nejlépe bude-li mít i svůj rozum. Prosíme, své nabídky zasílejte průběžně doporučeně na doručenku Jirkovi a na obálce je označte heslem „KLUBOVNA“.

 

Pozvánka oddílu KAJKY na přelom dubna a května 2008

 

Skautská koloběžkiáda v sobotu 26. dubna

Skauti nás zvou v sobotu 26. dubna na koloběžkiádu. Začíná se v 9 hodin u klubovny. Plakát k akci je vyvěšen v klubovně, na nástěnce kdesi za hromadou skříní. Přijdeme a vyhrajeme?

 

Hostivické místní kolo Zlatého listu v neděli 27. dubna (734.)

Na četná přání mnohých Kajek, které o tom ani nevědí, pořádáme v neděli 27. dubna hostivické místní kolo Zlatého listu. Soutěžíme ve dvou kategoriích – nejmladší a mladší, hranicemi je třetí a šestá třída. Družstvo může vytvořit trojice nebo výjimečně dvojice. Nejmladší startují ve 13 hodin, mladší ve 14 hodin. Účast všech menších Kajek je nanejvýš žádoucí, jde o úžasnou přípravu na květnové krajské kolo. Zároveň zveme i další děti se zájmem o přírodu. Oddílové seniorky se ujaly jednotlivých stanovišť. Podrobnosti doladíme na schůzkách, odborníky očekáváme na místě startu již ve 12:30 hodin.

 

Ve čtvrtek 1. května schůzka není – máte-li chuť, přijďte pracovat do klubovny.

 

Vítání ptačího zpěvu v sobotu 3. května (735.)

V pozdních ranních hodinách, přesně v 6:00 hodin středoevropského letního času, začíná vítání ptačího zpěvu u Hostivických rybníků. Sejdeme se na hrázi Litovického rybníka a užijeme si, jak ptáci neumějí zavřít zobák, když myslí na děti. Nezapomeňte si nastavit pořádně budík a vzít s sebou dalekohled.

 

Víkendová výprava za sedmizubým hřebenem od čtvrtka 8. do neděle 11. května (735.)

Co to je sedmizubý hřeben? Zvláštní nástroj na česání? Horstvo se sedmi vrcholy? Nebo něco úplně jiného? To se dozvědí jen ti, co se s námi vypraví na víkendovku do Boskovic.

Propozice byly zveřejněny v dubnovém Kajčím křiku a uzávěrka přihlášek je v den vydání tohoto KK.

 

Středočeské krajské kolo Zlatého listu v sobotu 17. a neděli 18. května

Prozatím si akci zapište do svých deníčků, abychom mohli postavit ty nejlepší týmy, které pojedou na národní kolo a připraví mě tak o týden dovolenéJ.

 

Připravujeme

 

Horský tábor na Slovensku od neděle 17. do středy 27. srpna

Po projednání se starými Kajkami, Michalem, odborovou organizací s. p. Slovnaft a příslušným vodoprávním úřadem potvrzuji konání tábora na Slovensku. Oproti předchozím údajům se posouvá termín tak, aby někteří mohli navázat různé tábory na sebe. Slovenský kras platí a ve druhé části akce zřejmě přejedeme do jiného zajímavého území. Další podrobnosti budou zveřejněny určitě před 17. srpnem tohoto roku.

 

Oddílové zprávy

 

Oddílové průkazky

Z velkého dubnového focení vzešly průkazky mladých ochránců přírody, které postupně předáváme všem, kdo nás uplatili krásnou kovovou desetikorunou. Tato průkazka umožňuje slevu v programu Zelená karta a například do zpřístupněných jeskyní s ní můžete zdarma! Poprvé průkazku vemte s sebou na víkendovku do Boskovic, odkud je coby autobusem dojel do jeskyní Moravského krasu.

 

 

Zpravodajství Agentury JJP (Jeden Jirka povídal)

·         Někdy začátkem března jsem se dozvěděl, že Hostivický měsíčník budou roznášet šikovné důchodkyně. Konečně jsem zjistil, které stařenky to jsou: jmenují se Lucka, Jana, Maruška, Tereza, Dana a Bára. Babičky, děkujeme, konečně roznáška pořádně funguje.

·         Víte o tom, že Jirka napsal článek společně s československým prezidentem T. G. Masarykem? Důkaz až z Říma přineseme v řádném květnovém KK.

·         Vítek rozbil prasátko a za celoživotní úspory si koupil DVD s kajčími fotkami. Prý nechá podívat se i rodiče, když budou hodní. A co vy, už máte doma DVD Kajky 2007?

 

 

 

Kajčí křik – zpravodaj oddílu mladých ochránců přírody KAJKY HOSTIVICE

14. ročník – 186. číslo, vychází 3. dubna 2008

Za nepodepsané příspěvky plně ručí svou klávesnicí Jirka

Kajky na internetu: http://www.volny.cz/kajky.hostivice, http://www.volny.cz/kajcikrik

Činnost oddílu Kajky podporují SMOP ČSOP z prostředků MŠMT ČR a město Hostivice