Kajky slaví v listopadu 15 let!

 

 

Pozvánka oddílu KAJKY na přelom září a října 2008

 

Putování do Srbského království v sobotu 27. září (741.)

Jak už jsme si řekli na schůzce, místo víkendovky proběhne pouze jednodenní výprava, tato pořádně daleko, až do Srbska. Odjíždíme mezinárodním expresem Os 25940 z hostivického nádraží, sraz je v 9:45 hodin. Čeká nás vystoupání na skálu, pod kterou leží Sv. Jan (pokud už nevstal), pramen sv. Ivana, horké slunečné počasí / průtrž mračen / sněhová vánice (více k aktuální nabídce lákadel na www.chmi.cz) a v závěru i ono Srbsko. Návrat do Hostivice předpokládáme v 17:08 hodin. S sebou obvyklé vybavení, 50 Kč na jízdné a průkazky PID, kdo je má.

 

Historická vycházka do Jenečka v sobotu 4. října

Vítek, který dychtivě poslouchal při vycházce u nádraží, i všechny ostatní Kajky, kterým jen mimořádně nepříznivé okolnosti zabránily zúčastnit se této vycházky, si jistě nenechají ujít druhou vycházku, tentokrát do Jenečka. V Jenečku bývalo vždy méně statků než v Hostivici, jen 3 a později 5, zato zdejší sedláci měli hodně polí… Vycházka začíná u hřiště v Družstevní ulici ve 14 hodin.

 

Podzimní brigáda byla přeložena na neděli 19. října. Zapište si termín do svých diářů!

 

Stalo se…

 

Pohádkový les

Druhou zářijovou sobotu úspěšně proběhl pohádkový les s postavami z Večerníčků a z Ferdy Mravence. Vše pečlivě nachystala Laďka, pomohly staré Kajky, Bára Č. (spící Bobek), Jana (motýl Emanuel), Maruška (Maková panenka), Tereza a Dana (mravenci u pavoučích sítí) a řada dalších pomocníků.

 

 

Oddílové zprávy

 

Průkazky

Na jaře před víkendovkou v Boskovicích jsme nechali vyrobit průkazky mladých ochránců přírody pro všechny členy. Některé průkazky však zůstaly u nás a čekají na zaplacení poplatku 10 Kč. Kdo ještě průkazku nedostal, přesvědčte nás, že máte zaplaceno (TM), nebo přineste brněnskou minci a průkazku dostanete na schůzce.

 

Oddílový web

Oddílové stránky už se úplně přestěhovaly na adresu www.kajky.cz. Kdo bude hledat pořádně, najde na stránkách i odkazy na všechny fotogalerie z minulého školního roku, včetně těch, co už byly dříve staženy pro nedostatek místa.

Přidělování kajčích mailů jmeno@kajky.cz se ještě pořádně nerozeběhlo. Potřebuji informaci, zda mail budete používat přímo, nebo ho budete chtít přesměrovat na svůj stávající mail.

 

Zpravodajství Agentury JJP (Jeden Jirka povídal)

·                     Již v některých předchozích Zprávách A-JJP jsme informovali o tom, že Jirka napsal článek společně s prvním československým prezidentem T. G. Ma­sarykem. Tuto objevnou zprávu nyní dokládáme důkazem, který se nám podařilo získat až z Říma.

·                     Na čtyřiadvacetihodinovku nakonec nikdo z Kajek nejel, jen Jirka včas vrátil putovní cenu. Jana, která se na akci chystala, vyrazila raději do divadla na operu…

·                     Lucka a Maruška začaly chodit do tanečních. Lucku už dokonce A-JJP přistihlo při návratu domů. Ve ztemnělých hostivických ulicích se najednou objevil jakýsi stín, ve kterém jsme poznali právě Lucku a její maminku.

·                     V archivu redakce KK se nám podařilo vypátrat velmi zajímavý příspěvek pocházející možná ještě z minulého tisíciletí, který nebyl nikdy otištěn. Domníváme se, že vypovídá o bohaté oddílové činnosti, proto ho teď publikujeme dodatečně v plném znění. Autorka se podepisovala zkratkou JIH.

 

Drby z kanálu

·                     Jana trénuje jízdu na divoké vodě na trojském kanálu, kde se jezdí i mistrovství světa. Prý se tam zamilovala do exotického cizince (nejmenovaný zdroj řekl přesně: „udělala nějakého Eskymáka“), třeba nám ho představí. Nad jejími výkony prý nevěřícně pokyvovala hlavou i jistá Štěpánka H., asi se bojí o další olympijskou medaili. Jen dr. Martina ještě Jana nepotkala, ten jezdí klidnější vodu. A všechny tyto zprávy jsou zaručeně pravdivé, jako že se Augustin jmenuji…

 

 

Kajčí křik – zpravodaj oddílu mladých ochránců přírody KAJKY HOSTIVICE

14. ročník – 192. číslo, vychází 25. září 2008

Za nepodepsané příspěvky plně ručí svou klávesnicí Jirka

Kajčí křik na internetu: http://www.kajky.cz/kajcikrik

Činnost oddílu Kajky podporují SMOP ČSOP z prostředků MŠMT ČR a město Hostivice