Pozvánka oddílu KAJKY na únor 2010

Schůzky probíhají v klubovně ve čtvrtek od 16:30 do 18:30 hodin a jmenují se takto:

  4. února – 18. – Táhnu, skáču, vyhrávám

11. února – 19. – Hádej, kdo jsem

18. února – 20. – Pátráme po stopách

25. února – 21. –  Láme ledy, nebo je dělá?

 

Sčítání netopýrů na Malé Americe v sobotu 20. února (769.)

Již podesáté se vydáme do štol Malé Ameriky sčítat netopýry, tentokrát v sobotu 20. února. Odjíždíme autobusem 306 do Zličína, který jede z Hostivice od Lidlu v 7:24, sraz je zde v 7:10 hodin. Po domluvě můžete přistupovat po celé trase autobusu. Vrátíme se autobusem 306, který přijíždí v 16:24 hodin na náměstí. Vystupovat je možné opět po celé trase. S sebou dvě čtyřpásmové jízdenky PID nebo dvě dvoupásmové jízdenky, pokud vlastníte průkazky PID na 0. a 1. pásmo. Dále potřebujete vhodné oblečení do bahnitého podzemí (klidně s sebou boty na přezutí) a baterku s pořádně nabitými bateriemi. Hodit se bude i nějaké jídlo a pití.

 

 

Členský příspěvek

 

Členský příspěvek na rok 2010 činí 270 Kč, stejně jako v předchozím roce. Od koho jsme ho zatím nedostali, ho očekáváme co nejdříve!

 

 

Stalo se

 

 

 

 

Chystá se přestavba klubovny

 

Když jsme při stavbě iglú vtipkovali, že si stavíme novou klubovnu, nebyl to tak úplně vtip. Snad ještě v únoru začne přestavba horního patra, kde mají klubovnu skauti, takže jim umožníme se scházet v naší klubovně. Po výměně podlah a části vnitřních konstrukcí patra dojde na přestavbu verandy. Ta bude zbořena a poté postavena znovu ve větším rozměru. Nás se nejvíc dotkne to, že se bude dělat nový strop nad verandou, ale toto omezení by mělo trvat krátce. Dále budeme muset vyklidit sklad, protože po zboření verandy by do něj mohlo zatéct. Vlastních prostor naší klubovny se rekonstrukce netýká. Očekávám od všech, že pomohou s nutným stěhováním a úklidem. Svolávat se budeme vyvěšením zeleného praporu u vypínače na WC, to je nepřehlédnutelné místo:-)

 

Takhle vypadala klubovna v roce 1970

 

 

 

Kajčí křik – zpravodaj oddílu mladých ochránců přírody KAJKY HOSTIVICE

16. ročník – 209. číslo, vychází 4. února 2010

Za nepodepsané příspěvky plně ručí svou klávesnicí Jirka

Kajčí křik na internetu: http://www.kajky.cz/kajcikrik

Činnost oddílu Kajky podporují SMOP ČSOP z prostředků MŠMT ČR a město Hostivice