Pozvánka oddílu KAJKY na prosinec 2010

Schůzky probíhají v klubovně ve čtvrtek od 16:30 do 18:30 hodin a jmenují se takto:

  2. prosince – 13. – Čerti, čerti, samí čerti

  9. prosince – 14. – Vánoční zvon

16. prosince – 15. – Ryba = štěstí ve školách?

23. prosince – schůzka se nekoná

 

Den lidových řemesel v sobotu 11. prosince (783.)

Výroba vánočního haraburdí, totiž co to píšu... svícnů, přání, ozdob a jiných úžasných předmětů, vyřezání svého věšáčku do předsíně a spousta dalších zajímavých, jedinečných a mimořádných řemesel vypukne v naší klubovně v sobotu 11. prosince v 9 hodin a skončí kolem 16. hodiny. Vaříme společně. Odpoledne před koncem akce zajdeme do lesa ozdobit vánoční strom pro zvířátka – počítejte s tím při volbě vhodného modelu plavek a plážových botek. Přineste si svíčky, pomeranče, jablka, větvičky jehličnanů, mašle a další materiál, o kterém soudíte, že by se mohl hodit při výrobě vánočních ozdob a svícnů.

 

Vánoční schůzka v sobotu 18. prosince (784.)

Setkání v klubovně s vánočními zvyky, pouštěním lodiček, ba i s rozdáváním dárků, najdeme-li pod vánoční větví nějaké, zahájíme v sobotu 18. prosince v 16:00:00,000 hodin a zakončíme o 7200 ± 120 vteřin později. A možná přijde i Lucka, Máňa, Bára, Tereza nebo kouzelník! Na poslední oddílové akci roku 2010 přece nesmí nikdo chybět!

 

Zpravodajství Agentury JJP (Jeden Jirka povídal)

·        Na jisté pražské škole je nepochybně hitem minigolf. Pepa a Vítek ve všech předmětech vidí minigolfové překážky a ve volných chvílích si staví různé trasy nebo o nich aspoň mluví...

Stalo se

 

Pražské pověsti

Druhou listopadovou sobotu se nám povedlo (na rozdíl od náhradních výprav při podzimkách, kterých se zúčastnil jen Jirka) další putování za pražskými pověstmi, tentokrát po Starém městě. Z útržků vzpomínek: běh s vejci na pánvi, tým Terky J. přemluvil německy mluvící skupinku k namalování páva, v podzemí Staroměstské radnice nestrašilo, zato kostlivec se schovával mezi turisty tak nenápadně, že jsme ho viděli hned přes celé náměstí... Díky Laďce za přípravu.

Kajčí narozeniny

Ve středu 17. listopadu oslavily Kajky již sedmnácté narozeniny. Nejprve jsme ráno po dlouhém putování po cestách, ale i roštím a bahnem dorazili ke stromu úmluvy, po chvíli kopání našli úmluvu a doplnili další záznamy. Pod hrází Litovčáku jsme potom zkoušeli pouštění balonů štěstí. Mokro tomuto pokusu moc nepřálo, nakonec odstartoval jen jeden „pánský“ balon, shodou okolností vhodnějšího baňatějšího tvaru. A to si jedna skupina přála, aby se Kajky rozmnožily. Ani takové krásné přání balonu nestačilo...

Oběd se vařil ještě v době, kdy se objevili první rodiče chtiví porazit Kajky v tradičním klání. Dorazily i oddílové veteránky Tereza M. a Bára N., které vytvořily samostatný tým. Soutěžili jsme v lezu hlubokém, v jízdě s vozíkem, v poznávačce, v uzlování a v dalších úkolech. Po poslední soutěži se týmy seřadily takto: rodiče – veteráni – Kajky, vždy s jednobodovým rozdílem. Když se však sečtou body současných a bývalých Kajek, je jasné, že Kajky nad rodiči jasně vyhrály! Naše vítězství potvrdily závěrečné čokoládové hody.

 

Stručně, tedy od každého něco a od ničeho nic

 

 

Kajčí křik – zpravodaj oddílu mladých ochránců přírody KAJKY HOSTIVICE

16. ročník – 216. číslo, vychází 2. prosince 2010

Za nepodepsané příspěvky plně ručí svou klávesnicí Jirka

Kajčí křik na internetu: http://www.kajky.cz/kajcikrik

Činnost oddílu Kajky podporují SMOP ČSOP z prostředků MŠMT ČR a město Hostivice