Pozvánka oddílu KAJKY na květen 2012

 

Schůzky probíhají v klubovně ve čtvrtek od 16:30 do 18:30 hodin a jmenují se takto:

  3. května – 32. – Ptáci se vrátili

10. května – 33. – Ledoví muži

17. května – 34. – Zkouška vědomostí

24. května – 35. – Zlaťák je náš

31. května – 36. – Kdy mají svátek dospělí?

 

Vítání ptačího zpěvu u Hostivických rybníků v sobotu 5. května (809.)

Pozorování ptáků u Hostivických rybníků s ornitologem Otou Vorlem a s ukázkou kroužkování začíná v sobotu 5. května v 6 hodin na hrázi Litovického rybníka. Účastníci ocení dalekohledy, za horkého počasí opalovací mazivo, za deště slunečník.

Kajky zveme do klubovny již v pátek 4. května ve 20 hodin, přespíme na zahradě ve stanech. Aby se nám ráno radostněji vstávalo, užijeme si večer špekáčky zbylé z jarní úklidové brigády. S sebou karimatku a spacák. Upozorňujeme čistotné Kajky, že v klubovně není sprcha!

 

Natírání ptačí pozorovatelny o víkendu 12. až 13. května

Podle aktuálního vývoje počasí a předpovědi se na schůzce 10. května dohodneme, zda budeme o víkendu natírat pozorovatelnu u Litovčáku. Pravděpodobnější je nedělní termín, protože v sobotu asi Jirka pojede sekat trávu na chatě...

 

Starší Kajky na Zlaťáku v Praze v neděli 20. května

Podle zjišťování časových možností členů se starší Kajky mohou zúčastnit jen pražského kola Zlatého listu v neděli 20. května v Prokopském údolí. Západočeské kolo je vyloučeno, protože Kajky-Marešky 19. odpoledne tančí na sokolské akci. Více domluvíme na schůzkách.

 

Středočeské krajské kolo Zlatého listu v sobotu 26. a neděli 27. května (810.)

V posledním květnovém víkendu pořádáme středočeské krajské kolo přírodovědné soutěže Zelená stezka – Zlatý list (zjednodušeně: Zlaťák). Mladší soutěží v sobotu, starší v neděli. Po oba dny, ale i v pátek odpoledne uvítáme všechny Kajky ochotné pomoci jako pořadatelé – servis pro odborníky na stezce, hledání ztracených hlídek, zapisování výsledků do počítače, vedení doprovodných stanovišť… Pomocníci dostanou kus žvance a pamětní list...

V tomto kole budou v sobotu soutěžit mladší Kajky.

 

 

Popis: Popis: Popis: Popis: image025

Kajčí křik – zpravodaj oddílu mladých ochránců přírody KAJKY HOSTIVICE

18. ročník – 231. číslo, vychází 3. května 2012

Za nepodepsané příspěvky plně ručí svou klávesnicí Jirka

Kajčí křik na internetu: http://www.kajky.cz/kajcikrik