Pozvánka oddílu KAJKY na září 2012

 

Schůzky probíhají v klubovně ve čtvrtek od 16:30 do 18:30 hodin a jmenují se takto:

  6. září – 1. – Připoutejte se, jízda začíná

13. září – 2. – Po STO zvířatech začíná STOvka

20. září – 3. –

27. září – schůzka nebude, jedeme na víkendovku

 

Pohádkový les v sobotu 8. září (814.)

Tradiční Laďčin pohádkový les u Kaly se koná letos v sobotu 8. září od 14 hodin. Jestli se považuješ za malé dítě, třeba batole, přijď soutěžit. Pokud jsi velká slečna či statný muž (případně obojí v jednom), pak tě Laďka očekává jako pomocníka již ve 13 hodin… Sraz je vždy u mysliveckého srubu v Bažantnici.

 

Čtyřiadvacetihodinovka Až na dno od pátku 14. do soboty 15. / neděle 16. září (815.)

Na přání dobrodružstvíchtivých Kajek se opět po roce vydáváme na čtyřiadvaceti­hodinovku do Vraného nad Vltavou. Letos je to prý stejně jako loni 15. ročník. Cílem této akce je ozkoušet si, kolik kilometrů kdo zvládne naběhat, nachodit či naplazit za jeden den. Po loňských zkušenostech vidím v Kajkách skryté talenty, které by mohly obhájit setrvání putovních cen v Hostivici a třeba i zdolat magickou stovku kilometrů. Každopádně akce je oslavou pohybu, ne závodem. Kdo chce chodit, chodí, kdo chce spát, spí, kdo chce jíst, jí… Samozřejmě ten, kdo chce zkusit co nejlepší výsledek, všechno kromě běhu a chůze omezí na minimum. Nikoho ale do chůze nutit nebudeme, nanejvýš povzbuzovat. To se asi bude hodit, protože největší problém bývá po puchýřích a jiných technických závadách hlavně v hlavě.

Zájemci se přihlásí Jirkovi co nejdříve, nejpozději na schůzce 13. září. Na této schůzce se zároveň podle množství chodců a počtu kusů doprovodného personálu dohodneme na způsobu dopravy. Pokud bude počet odpovídat kapacitě dostupných aut a řidičů, pojedeme auty, už proto, aby Jirka stihl v sobotu v Hostivici hasičskou soutěž, jinak pojedeme vlakem a čas srazu na nádraží oznámíme na schůzce. Startuje se v pátek ve 21 hodin večer. Předběžní zájemci dostávají současně s Kajčím křikem informace od pořadatelů.

Pokud se účastníci nedomluví jinak, každý si pro sebe zajišťuje jídlo sám. Z pokynů pořadatelů určitě víte, že k dispozici bude kuchyňka. Jak to jindy nevidím úplně rád, tentokrát doporučuji: nezapomeňte na dostatek sladkostí! Naprosto důležitá je baterka s nabitými bateriemi pro noční chození a láhev na pití (to bude rovněž k dispozici). Běžné vybavení jako malý batůžek, pláštěnku apod. snad nemusím připomínat. V případě dopravy auty po skončení akce počkáme na vyhlášení výsledků a rozdání diplomů a hned v sobotu večer pojedeme domů. Pokud pojedeme vlakem, vrátíme se vlakem během neděle.

Kdo se chce zúčastnit, odevzdá nejpozději na srazu přihlášku, ve které rodiče výslovně odsouhlasí účast na akci. Na místě si každý zaplatí účastnický poplatek 30 Kč. Platbu za dopravu vybereme podle skutečných nákladů.

 

Podzimní pomoc přírodě u Hostivických rybníků v neděli 23. září (816.)

Pravidelná podzimní úklidová brigáda začne v neděli 23. září v 9 hodin u mysliveckého srubu u Kaly. S sebou potřebujete pracovní oblečení a rukavice (několik párů bude k zapůjčení). Jako vždy zajišťujeme pytle na odpad a občerstvení, které kolem 12. hodiny akci zakončí.

 

Svatováclavská víkendovka od čtvrtka 27. do neděle 30. září (817.)

Víkendovka zatím není domluvena, ale určitě s ní můžete počítat. Pokyny přineseme ještě letos ve zvláštním čísle Kajčího křiku 9a/2012.

 

Chystá se ještě letos…

neděle 7. října – ptačí festival u Hostivických rybníků

říjen – hostivická drakiáda

čtvrtek 25. až neděle 28. října – podzimní prázdniny

sobota 17. listopadu – Kajky slaví 19. narozeniny

čtvrtek 20. prosince – vánoční schůzka

 

Stalo se…

 

Tatry zdolány:

 

Napíše snad někdo do příštího čísla o přechodu dvou hřebenů, o koupání v Dunajci, o dlouhé cestě do Tatralandie, o horácích postižených horskou nemocí, o tatranských plesech a vůbec o všem ostatním?

 

 

 

Popis: Popis: Popis: Popis: Popis: Popis: Popis: image025

Kajčí křik – zpravodaj oddílu mladých ochránců přírody KAJKY HOSTIVICE

18. ročník – 236. číslo, vychází 6. září 2012

Za nepodepsané příspěvky plně ručí svou klávesnicí Jirka

Kajčí křik na internetu: http://www.kajky.cz/kajcikrik

 

 

Přihláška na akci:

 

 

Přihlašuji se na akci Čtyřiadvacetihodinovka Až na dno ve Vraném nad Vltavou 14.–15.9.2012.

Jméno:

Souhlasím s účastí a jsem si vědom(a) možné náročnosti akce.

Podpis rodiče: