Pozvánka oddílu KAJKY na prosinec 2012

 

Schůzky probíhají v klubovně ve čtvrtek od 16:30 do 18:30 hodin a jmenují se takto:

  6. prosince – 12. – Našel se plášť a sukně

13. prosince – 13. – Smýčíme, uklízíme s Lucií

20. prosince – 14. – Už cinká zvoneček – vánoční schůzka

27. prosince – vánoční prázdniny – schůzka není

 

Tradiční Den lidových řemesel uvažovaný na sobotu 8. prosince neproběhne. Den s podobným programem naplánujeme na leden.

 

Stalo se…

·                Kajčí narozeniny jsme na schůzce před akcí zkrátili na odpolední akci, což způsobilo jisté problémy: Pavla na změnu zapomněla a s Vítkem se dožadovali zahájení podle původního plánu a Pepovi s Jendou zase změnu času nevěřila babička. Přesto jsme se odpoledne sešli a proběhlo klání Kajek nejprve s vedoucími a později s rodiči – Pavlem a Džordžovou maminkou. Letos byl výsledek zcela jednoznačný, ne o nějaký půlnoc či tak. Nemohu si ale vůbec vzpomenout, kdo vlastně vyhrál. Rodiče byli lepší v rozdělávání ohně, Kajky bodovalylezu hlubokém, chůze na chůdách dopadla (Pavlovou zásluhou) tuším nerozhodně a v poznávačce se našly obtížné obrázky pro obě strany. Na Kajky čekala oddílová trička a akci zakončily hody, tentokrát vaječné. Myslel jsem nejprve, že takové hromady jídla se nedají sníst, ale nocujícím Kajkám nezůstalo nic moc ani na večeři. Kajky si totiž půjčily klubovnu, prohlížely fotky ze starých akcí, pustily si nějaký film a hlavně klubovnu vrátily, jak se sluší a patří.

·                Lezení na stěně v Ruzyni se v odloženém termínu dost povedlo. Na sraz sice dorazila kromě Jirky a lezkyně Adély nejprve jen Bára, ale odjezd stihla i Kačka a přímo na místo dorazili Pavla, Vítek, Pepa, Adam a Jenda. Na Pepovi a Adamovi je vidět pravidelný trénink, za chvíli z nich budou rození horští svůdci. Jenda vykročil v bratrových šlépějích, lezl hodně a rád, i když později ne zrovna vysoko. Z některých účastnic jsem měl pocit, že se jim nahoru vůbec nechce a že raději zůstávají při zemi. To se nedá říct o Adéle, která si v závěru zalezla i přes několik převisů a přes krápník.

·                Na hostivickém světélkování ve škole vystupovaly s Mareškami Bára a Pavla, přišla se na ně podívat Kačka. S programem pomáhaly i některé bývalé Kajky, třeba Tereza A. a Inka…

 

 

Popis: Popis: Popis: Popis: Popis: Popis: Popis: image025

Kajčí křik – zpravodaj oddílu mladých ochránců přírody KAJKY HOSTIVICE

18. ročník – 240 číslo, vychází 6. prosince 2012

Za nepodepsané příspěvky plně ručí svou klávesnicí Jirka

Kajčí křik na internetu: http://www.kajky.cz/kajcikrik